SANDALE CRIMINALE

Astăzi plimb sandale, unele luate rapid, la nevoie, atunci când picioarele îmi erau chinute de alte sandale, cumpărate cu drag. Problema nu e că n-am baftă la încălţămintea cu barete, ci că pentru prima oară se atentează asupra vieţii mele.

Înainte de a povesti dubioşenia, trebuie să admit că sunt un cumpărător aproape fidel Zara. Ca dovadă, am multe veşminte de la ei, dar nu încălţăminte. Refuzul de a cumpăra papucii de zi cu zi sau de ocazie de la ei se trage de la o păţanie de-a mea din anul I de facultate, adică prin 2007, când am achiziţionat o pereche de sandale gladiator frumoase şi confortabile. Numai că la vreo săptămână m-a prins o ploicică de vară şi am rămas fără toc, fără talpă. Ciudă mi-a fost, nu zic nu, dar şi fala de 7 zile a fost pe măsură.

Eh, după 9 ani de zile, Sfântul m-a purtat iar către Zara, atunci când lumea îmi pica în cap de durere (detalii în primele 2 rânduri). Reducerile reduceri, marfă din plin, aşa că decid să le cumpăr pe doamnele din imagine.

Bn-Zara-Brown-Tan-Studded-Real-Leather-Sandals
photo credit: picclick.co.uk

Le-am încălţat încă de la ieşirea din magazin şi am pornit fericită către maşină. Practic, am mers cu ele nu mai mult de 10 minute. Astăzi le-am încălţat iar, doar că am lăsat maşina acasă. Întotdeauna metroul mi se pare cea mai bună soluţie la orele critice ale Bucureştiului. Doar că imediat ce păşii în metrou, mi-o luă piciorul hai hui. Zic “Ah, ce plăci lucioase au pus şi ăştia! Să se ducă dracu’ omu’, să crape ca prostu’ aşa!”. Atentă, îmi continui drumul pe partea mai puţin lucioasă. Alunec iar. Ajung în metrou fericită că n-am luat vreo trântă şi aştept staţia Universitate! La ieşire, ZBANG, TROSC, PLEOŞC, ajung în patru labe, cu geanta mea frumoasă ştergând podeaua, cu genunchii scrâşnind din dinţii lor puternici. Durerea ca durerea, dar nervii…ah, nervii! Cum naiba am reuşit? Merg încet până la redacţie şi chiar înainte de biroul meu, pe parchet, ZBANG! Da, am căzut.

Ideea care e. Că nu neapărat zonele mai fine de pardoseală sunt problema, ci tocurile mele care aduna toate pietricelele din Bucureşti. Fără excepţie. Stau şi mă gândesc de ce să foloseşti aşa materiale la încălţăminte, în condiţiile în care nu mergi doar  pe covor cu ele după ce le cumperi.

FotorCreated

Genunchiul stâng încă mai doare puţin, asta în caz că vă preocupă  sănătatea mea.

Promit solemn, viaţă, să nu mai cumpăr  sandale de la Zara!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s