Plimbă teniși la Art Safari 2016

Acum doi ani, se anunța primul Pavilion Internațional de Artă ca fiind cel care a pus Bucureștiul pe harta capitalelor artei. Totul se întâmpla într-un cort, foarte bine organizat, dar cu o capacitate prea mică și cu un spațiu destul de timid pentru numărul de oameni care nu înceta să se oprească de la o zi la alta.

La ediția din 2015 însă,  echipa a ales ca bătrâna clădire Ciclop să vegheze asupra exponatelor. Galerii din țară, dar și din străinătate au îmbinat într-un mediu neconvențional arta contemporană cu cea urbană.

13103439_995982510495330_2866004910786107894_n

Art Safari 2016 a adus, în schimb, o notă mai sofisticată, pretențioasă cu fiecare pas și privire. Iar asta nu este un lucru neapărat greșit. Reprezintă fix ceea ce un eveniment de anvergură cere invitaților, să urce treptele artei ca și cum ei o mânuiesc.

Am fost plăcut surprinsă de faptul că anul acesta Art Safari a fost găzduit de clădirea monument istoric Palatul Dacia din Centrul Vechi. Totul destul de labirintic, ajungeai să pășești de două ori prin același loc, dar interesant a fost faptul că nu prea realizam acest lucru. Poate datorită complexității lucrărilor? De fiecare dată vedeam ceva nou. Bineînțeles că nu au lipsit zonele de relaxare unde îți puteai comanda o băutură sau o gustare. Organizatorii au știut prea bine cum să combine notele elegante și serioase cu cele distractive, astfel încât fiecare invitat se bucura de imortalizarea zâmbetelor în Cutia cu poze.

Declar ziua de joi, 5.05.2016, o amintire esențială. Începând de astăzi și până pe 15 mai ești invitat să pășește și tu în lumea Art Safari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s