ART SAFARI 2015, PROBABIL CEL MAI BUN EVENIMENT AL ANULUI

Este mare lucru să reușești să transformi un eveniment așa cum organizatorii Art Safari au făcut. Anul trecut, se anunța primul Pavilion Internațional de Artă ca fiind cel care a pus Bucureștiul pe harta capitalelor artei. Totul se întâmpla într-un cort, foarte bine organizat, dar cu o capacitate prea mică și cu un spațiu destul de timid pentru numărul de oameni care nu înceta să se oprească de la o zi la alta.

DSC_0083

La ediția Art Safari 2015  însă, lucrurile stau un pic diferit. De data aceasta echipa a ales ca bătrâna clădire Ciclop să vegheze asupra exponatelor. Galerii din țară, dar și din străinătate au îmbinat într-un mediu neconvențional arta contemporană cu cea urbană. Printre cei prezenți, trebuie neapărat să-i numesc pe ARTMARK (București), Focus Art (Cluj) și Larm Galleri (Copenhaga) care mi-au încântat privirea și sufletul. Și v-am enumerat doar trei dintre zecile de galerii prezente, fiecare oglindind arta în cele mai inedite feluri.

DSC_0163

Și deși ieri a fost marți toată ziua, nu mi-a mers deloc rău. Art Safari a surprins prin inovație și îndrăzneală. Să aduci artă de milioane de euro într-o parcare, de altfel prima parcare supraetajată din București, e curată nebunie. Frumoasă nebunie. Organizatorii au ajuns la performanța de a intra în război cu somnul și de a-și priva apropiații de prezențele lor în ultima lună. Rezultatul? Neapărat trebuie să dai o fugă până-n centru, pe Magheru, la Ciclop. Atenție! Există riscul să nu mai vrei să pleci.

DSC_0106

P.S. Aseară i-am descoperit pe cei de la The Speakers. Au fost singurii care m-au furat din preajma galeriilor. Și ce mi-a mai plăcut…:) Despre ei veți afla și mai multe într-o postare viitoare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s