ROBIN WRIGHT, DINCOLO DE HOUSE OF CARDS

În urma unor  postări ale prietenilor mei virtuali despre reuşitul şi preaiubitul serial House of Cards (exagerat de multe, dacă ar fi să-mi ascult raţiunea), m-am gândit că lumea ar fi frumos să afle câte ceva despre protagonista serialului, nu de alta, dar să o identifice şi cu alte producţii şi acţiuni.

Well, well, acea dură dar totodată firavă femeie  se trage din Dallas-ul post-comunist. Nu, serios, Robin Wright s-a născut în minunatul Dallas, Texas, însă norocul a făcut să copilăreasca în însoritul San Diego, California. Încă din adolescenţă, Robin a început să călătorească ba la Paris, ba prin Japonia având toate necesare pentru un model de top. Pun pariu că nu ştiaţi că Robin iubeşte Europa punctând într-o declaraţie faptul că toată ideea de ‘frumuseţe’ distorsionează capacitatea umană de aflare a propriei identităţi, doar că în Europa acest fapt nu s-a îndreptat către direcţia amintită, lucru ce i-a declanşat o mare dragoste pentru acest tumultos continent.

Aşa că, paşii care urmau s-o călăuzească spre actorie, au purtat-o în prima fază prin modeling. În 1987,  regizorul Rob Reiner a remarcat-o şi, în urma unei probe, Robin avea să joace în filmul The Princess Bride, în rolul principal. Filmul a fost unul de succes având 8 nominalizări (una dintre ele la premiile Oscar) şi 6 premii. Robin Wright refuză două propuneri de a juca în Jurassic Park şi în Batman Forever, dar nu va spune niciodată nu unui rol mult mai profund, precum cel avut în drama State of Grace. Şi cum nimic nu e întâmplător, filmul State of Grace a fost locul unde Robin s-a îndrăgostit de Sean Penn, urmând a se căsători cu acesta în 1996.

Un alt film de referinţă în care Robin a jucat este Forrest Gump, în rolul personajului Jenny Curran. Şi tolba-i plină: Empire Falls, Moll Flanders, She’s So Lovely, Toys, State of Play, The Girl with the Dragon Tattoo.

Aşa-i că-i mai bine ştiind că odată ce ai urmărit seria celor de la Netflix, House of Cards, te poţi aşeza frumos pe canapea şi alege o altă producţie în care să-ţi urmăreşti actriţa preferată? Iată câteva imagini care, în mod cert, îţi vor stârni curiozitatea.

The Princess Bride 1987

robin-wright

Forrest Gump 1994

forrest-gump-1994

Empire Falls 2005

empire-falls

Perfect Mothers 2013

perfect mothers

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s