“HAPPY GIRLS ARE THE PRETTIEST GIRLS”

Fiică de baronesă, balerină, model pentru diverși creatori de modă, dar nu în ultimul rând actriță: Audrey Hepburn, o englezoaică de neoprit în ale artei, e cea care ne-a mărturisit convingător că e indicat să crezi în roz, în fericire și frumusețe.

Filmele britanice au primit-o cu brațele deschise, însă rolul principal într-un spectacol de pe Broadway e cel care o ajută să se remarce în această industrie. Primul mare succes într-o producție hollywoodiană îl cunoaște alături de actorul Gregory Peck, în filmul Vacanță la Roma (1953). De altfel, e și pelicula care îi aduce Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal. Și uite că de-aici până la minunatul Breakfast at Tiffany’s sau My Fair Lady, nu e decât un pas.

Să nu uităm că a fost și încă este un fashion icon. Că e cea care ne îndeamnă să ne găsim propriul stil și să-l urmăm cu sfințenie, să nu-l trădăm, să nu ne dezicem de el. Să-l purtăm cu zambetul pe buze, căci “happy girls are the prettiest girls”.

Mă gândesc cum ar fi arătat Audrey în societatea actuală și cât de mult ar mai fi crezut că nimic nu e imposibil. Ar fi un exercițiu de imaginație fabulos ca tinerele noastre să-și asume faptul că, după cum ea bine spunea, o femeie nu e reprezentată de hainele ce-i secretizează corpul sau de modul în care își aranjează părul, ci de câtă dragoste împrăștie în jurul ei și de cât curaj are să-și dezvăluie pasiunea.

Oare, dacă frumoasa Hepburn ar fi fost contemporană, s-ar fi pierdut în mulțime sau ar fi strălucit la fel de mult?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s