DE MÂNĂ CU EL ȘI CU MODA

Designerii ne arată, în repetate rânduri, că nu se rezumă totul la a desena o rochie, ci la cum de le-a trecut prin cap s-o deseneze, de unde provine pasiunea și care e sursa de inspirație. Ne demonstrează, cu fiecare colecție dansată pe podiumuri, că e nevoie de magia luminii, a dragostei, a oamenilor. Și suntem fascinate atunci când nume grele ale industriei precum Coco Chanel, Dolce&Gabbana, Giorgio Armani, Versace sau Valentino ne imbracă mintea și corpul în cele mai neînchipuite creații.

Știm să apreciem și mai mult, știm să fim recunoscătoare, dar oare barbații pot întelege ce se întamplă în sufletul nostru când o nouă colecție ne face cu ochiul, chiar dacă ne gadilă portofelul într-un mare fel?

Mi-am dorit să aflu ce parere au ei vis-à-vis de această plăcere pacatoasa și dacă, în zilele noastre, putem discuta cu ei, ca de la egal la egal, nu doar despre mașini și vacanțe, ci și despre modă. Așa că am cerut păreri în stânga și-n dreapta, unor oameni de încredere, care au grijă de aspectul lor și care nu dau la o parte o revistă de profil dedicată barbațtilor, atunci când le pică în mână. Am descoperit, ăn urma acestei cercetări fine, că bărbații cunosc personaje semnificative ale aceastei zone și nu li se împleticesc sunetele când pronunță Roberto Cavalli sau Jean Paul Gaultier. Vă mărturisesc că m-am amuzat teribil descoperindu-le inocența, atunci când vine vorba de tărâmul în discuție și nu sunt deloc agresivi cu ideea de fashion. Însă niciunul dintre ei nu se identifică în postura de trend-setters, ci preferă să fie modești alegînd cărarea bunului simț și a confortului.

Probabil veți sublinia că nu e vorba doar de o simplitate, ci de lipsă de îndrăzneală sau de încredere în propriile lor gusturi, deși acestea pot sări lejer peste barierele impuse de o societate balcanică. Ei nu caută să riște, ci să rămână într-un tradițional ce le permite să nu gafeze.

Dacă le-ar face cadou o geantă femeii de langa ei, bărbații susțin sus și tare că cele mari, eventual purtate pe umăr sunt și la modă și eficiente, pentru femei cât și pentru ei atunci când le insoțesc și nu știu unde sa plaseze portofelul sau cheile de la mașină. Nici vorbă de clutch bag sau minaudiere!

Un alt semn de întrebare apare odata cu pantoful din piciorul partenerei, convingător pășind afară din mașină. Celelalte doamne caută să afle dacă e sub semnătura lui Manolo Blahnik sau poate a lui Balmain, dar ei sunt de părere că atâta timp nu au o culoare țipătoare, dar cu toc, pot fi orice haftoiahd sau mnbvcdyw.

Toți bărbații sunt copii nostri, dragelor! Să nu-i încărcăm cu idei năstrușnice și să nu le tăiem capul atunci când nu observă o îmbinare de culori marca Alexander McQueen. Să-i lăsăm să ne observe pielea, sufletul și gândurile naive. Să le permitem să ne reamintească naturalețea  și zâmbetul zburdalnic. Păstrați restul pentru ochiul critic al vecinei sau al colegei de muncă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s